Tips til boligselgere

Det viktigste ved å selge bolig er å finne riktig eiendomsmegler

Å kjøpe eller og selge bolig er en av de største investeringene vi gjør, men den rimeligste eiendomsmegleren er ikke nødvendigvis det beste alternativet for å få solgt til ønsket pris. Vi anbefaler derfor at du innhenter flere tilbud, før du skal velge hvilken eiendomsmegler som skal hjelpe deg med ditt livs handel.

Bilde
Bilde av Bergen i sort-hvitt med eiendomsmeglerlogoer i farger

Lokalkunnskap og tillit er viktig

Tormod Boldvik, tidligere styreleder i Norges Eiendomsmeglerforbund, har mange års erfaring som eiendomsmegler og kjenner eiendomsmarkedet godt. Boldvik mener det viktigste for de som skal selge bolig er å finne den rette eiendomsmegleren.

Boldvik anbefaler videre å finne en eiendomsmegler med god kundekontakt i ditt område, men også en person du føler du kan stole på. – God kjemi og tillit er derfor avgjørende for relasjonen.

– Eiendomsmeglers innsats er avgjørende, men eiendomsmegleren er også en person du skal forholde deg mye til gjennom salget, sier Boldvik.

Hent tilbud fra flere eiendomsmeglere

Meglersiden er eid av Schibsted Norge SMB as, og er en del av Mittanbud - Norges største nettbaserte anbudstjeneste. Meglersiden kan være et godt hjelpemiddel når du skal selge eiendom.

Det er et hav av valgmuligheter der ute, og Meglersiden kan være med på å gjøre prosessen enklere. Eiendomsmeglerne må nemlig komme til deg. Enklere blir det ikke!

Få tilbud fra landets beste eiendomsmeglere

Få tilbud fra landets beste eiendomsmeglere

Boldvik oppfordrer til å være kritisk og tenke selv, også når det kommer til bruk av nettjenester.

– Konkurranse er vel og bra, men å sjekke ut flest mulig aktører for å få et lavest mulig tilbud er ikke vår anbefaling. Det er mye annet som er viktigere enn prisen på meglertjenesten. Gjør egne vurderinger, og ta en prat med de to-tre eiendomsmeglerne du har inntrykk av at passer for deg og ditt salg, avslutter han.

Flere tips til deg som skal selge bolig

Eiendomsmegleren er en person du skal forholde deg mye til gjennom salget, og bør derfor være en person du kan stole på. Det kan derfor lønne seg å være litt forberedt før du velger den eiendomsmegleren som skal representere ditt boligsalg. Vi har i samarbeid med Norges Eiendomsmeglerforbund samlet noen gode råd til når du skal velge eiendomsmegler og selge bolig.

Gjør egne vurderinger, og ta en prat med de to-tre meglerne du har inntrykk av at passer for deg og ditt salg
Tormod Boldvik ,
Tidligere styreleder i Nef

Snakk med flere eiendomsmeglere

Det lønner seg å snakke med flere når du skal velge eiendomsmegler. Få en klarhet i hva som er den enkelte eiendomsmeglers styrker og svakheter. Vær åpen på at du snakker med flere.

Finn en lokalkjent eiendomsmegler

Finn en eiendomsmegler som kjenner lokalområdet der du skal selge. Gjerne en som har solgt flere eiendommer i området. Det gjør at eiendomsmegleren kjenner områdets styrker og svakheter, og vil egne bedre til å selge din bolig.

Finn riktig person, ikke kontor

Det er eiendomsmegleren som skal selge boligen din, ikke kontoret hun eller han jobber ved. Dette er litt som å velge tannlege eller frisør – for de fleste er det personen som avgjør hvor de går.

Husk på dine plikter og rettigheter

Du som selger bolig skal gi potensielle kjøpere mye informasjon om boligen du selger. En eiendomsmegler har kunnskap og utdanning til å hjelpe deg med å få frem den riktige informasjonen som kjøperne skal ha.

Husk eierskifteforsikring

Du som selger bolig har ansvar i fem år for vesentlige skjulte feil som dukker opp i boligen. Uansett om du er skyld i feilen eller ikke. Dette ansvaret kan bli veldig kostbart, og derfor er det smart med eierskifteforsikring. Du kan tegne den hos eiendomsmegleren.

Få tilbud fra landets beste eiendomsmeglere på Meglersiden, helt uforpliktende og gratis selvfølgelig. Vi håper disse rådene hjelper deg, og lykke til med boligsalget!