Tips til boligselgere - Skrevet av Tine

Det viktigste ved å selge bolig er å finne riktig megler

Kjøp og salg av bolig er en av de største investeringene vi gjør, men den billigste megleren gjør ikke nødvendigvis den beste jobben med å vise frem din bolig. Vi anbefaler derfor at du innhenter flere tilbud, før du skal velge hvilken megler som skal hjelpe deg med ditt livs handel.

Den
Den billigste megleren gjør ikke nødvendigvis den beste jobben for å vise frem din bolig

Lokalkunnskap og tillit er viktig

Tormod Boldvik, tidligere styreleder i Norges Eiendomsmeglerforbund, har mange års erfaring som megler og kjenner eiendomsmarkedet godt. Boldvik mener det viktigste for de som skal selge bolig er å finne den rette megleren.

Boldvik anbefaler videre å finne en megler med god kundekontakt i ditt område, men også en person du føler du kan stole på. – God kjemi og tillit er derfor avgjørende for relasjonen.

– Meglers innsats er avgjørende, men megleren er også en person du skal forholde deg mye til gjennom salget, sier Boldvik.

Hent tilbud fra flere eiendomsmeglere

Meglersiden er eid av Schibsted Norge SMB as, og er en del av Mittanbud - Norges største nettbaserte anbudstjeneste. Meglersiden kan være et godt hjelpemiddel når du skal selge eiendom.

Det er et hav av valgmuligheter der ute, og Meglersiden kan være med på å gjøre prosessen enklere. Meglerne må nemlig komme til deg. Enklere blir det ikke!

Få tilbud fra landets beste meglere

Få tilbud fra landets beste meglere

Boldvik oppfordrer til å være kritisk og tenke selv, også når det kommer til bruk av nettjenester.

– Konkurranse er vel og bra, men å sjekke ut flest mulig aktører for å få et lavest mulig tilbud er ikke vår anbefaling. Det er mye annet som er viktigere enn prisen på meglertjenesten. Gjør egne vurderinger, og ta en prat med de to-tre meglerne du har inntrykk av at passer for deg og ditt salg, avslutter han.

Flere tips til deg som skal selge bolig

Eiendomsmegleren er en person du skal forholde deg mye til gjennom salget, og bør derfor være en person du kan stole på. Det kan derfor lønne seg å være litt forberedt før du velger den eiendomsmegleren som skal representere ditt boligsalg. Vi har i samarbeid med Norges Eiendomsmeglerforbund samlet noen gode råd til når du skal velge eiendomsmegler og selge bolig.

Gjør egne vurderinger, og ta en prat med de to-tre meglerne du har inntrykk av at passer for deg og ditt salg
Tormod Boldvik,
Tidligere styreleder i Nef

Snakk med flere eiendomsmeglere

Det lønner seg å snakke med flere når du skal velge eiendomsmegler. Få en klarhet i hva som er den enkelte meglers styrker og svakheter. Vær åpen på at du snakker med flere.

Finn en lokalkjent eiendomsmegler

Finn en eiendomsmegler som kjenner lokalområdet der du skal selge. Gjerne en som har solgt flere eiendommer i området. Det gjør at megleren kjenner områdets styrker og svakheter, og vil egne bedre til å selge din bolig.

Finn riktig person, ikke kontor

Det er eiendomsmegleren som skal selge boligen din, ikke kontoret hun eller han jobber ved. Dette er litt som å velge tannlege eller frisør – for de fleste er det personen som avgjør hvor de går.

Husk på dine plikter og rettigheter

Du som selger bolig skal gi potensielle kjøpere mye informasjon om boligen du selger. En eiendomsmegler har kunnskap og utdanning til å hjelpe deg med å få frem den riktige informasjonen som kjøperne skal ha.

Husk eierskifteforsikring

Du som selger bolig har ansvar i fem år for vesentlige skjulte feil som dukker opp i boligen. Uansett om du er skyld i feilen eller ikke. Dette ansvaret kan bli veldig kostbart, og derfor er det smart med eierskifteforsikring. Du kan tegne den hos eiendomsmegleren.

Få tilbud fra landets beste meglere på Meglersiden, helt uforpliktende og gratis selvfølgelig. Vi håper disse rådene hjelper deg, og lykke til med boligsalget!