Boligmarkedet koker: Her er meglernes beste tips til deg som skal selge nå!

Det er høysesongen for boligsalg, og det spås stor aktivitet i markedet de neste månedene. Men hva betyr det for deg som skal selge? Vi har snakket med to erfarne meglere, og her er deres tips og råd.

Av Julie Hagerup


Sist oppdatert: 29. juli 2021 15:15

Våren og sommeren er tradisjonelt en tid der mange tar avgjørelsen om å bytte bolig. For de som skal selge enebolig handler det i stor grad om muligheten til å vise frem hagen og uteområdet på sitt beste.

– For de som skal selge leilighet, spesielt i storbyene, handler det også om å utnytte at mange nye grupper med studenter kommer til de store universitetsbyene om sommeren, sier Markus Tangvik i Eiendomsmegler 1 i Trondheim.

Perfekt tid å vise frem boligen på sitt beste

Mai, juni og august er tradisjonelt de mest populære månedene å selge bolig o, mens juli er preget av mindre aktivitet på grunn av ferieavvikling. Tangvik forstår at mange ønsker å selge om sommeren, til tross for at konkurransen er høy.

– Det er noe med sommeren og tilgangen på naturlig lys, samt muligheten for å gi potensielle kjøpere et innblikk i hvordan de kan ha det i boligen, sier Tangvik.

Han trekker spesielt frem muligheten til å presentere hagen på en ordentlig måte, med hagemøbler, blomster og grill på plass. Men også muligheten for å vise frem utsikt og andre områder rundt boligen.

Det er noe med sommeren og tilgangen på naturlig lys, samt muligheten for å gi potensielle kjøpere et innblikk i hvordan de kan ha det i boligen.
Markus Tangvik ,
Eiendomsmegler 1 i Trondheim
Stort hvitt hus, med grønn hekk rundt eiendommen.
For de som skal selge enebolig handler det i stor grad om muligheten til å vise frem hagen og uteområdet på sitt beste.

Stor etterspørsel etter meglere om våren og sommeren
– vær obs på røde dager

Vilde Nadden, i PrivatMegleren PARK i Oslo, deler Tangviks oppfatning om at våren og sommeren er en fin tid å selge på. Hun mener imidlertid at det krever ekstra planlegging å selge på en tid der “alle andre” også skal selge.

– Det er greit å være obs på at det er en del helligdager å passe på om våren, og i tiden fram mot sommeren. Derfor er det en fordel å være tidlig ute, siden meglere fort kan bli fullbooket når det er så mange røde dager. Om du venter til ut på sommeren, må du også ta hensyn til fellesferien. Da reiser mange bort, forteller hun.

Finn riktig megler til ditt boligsalg

Vi matcher deg med lokalkjente og dyktige eiendomsmeglere

Finn riktig megler til ditt boligsalg

Vi matcher deg med lokalkjente og dyktige eiendomsmeglere

Start tidlig med forberedelser og planlegging

Når konkurransen er stor og det er mange boliger på markedet, er det ekstra viktig å velge riktig megler, mener Nadden og Tangvik. Begge anbefaler å ta kontakt med flere meglere før du bestemmer seg for hvem du vil bruke.

– Snakk med ulike meglerne slik at du kan avdekke svakheter og styrker hos dem. Jeg anbefaler alltid å velge lokalkjente meglere, som kan vise til kunnskap og kompetanse på både selve arbeidsprosessen og området de arbeider i, sier Tangvik.

I tillegg til å veilede i selve salget, stylingen av leiligheten og gjennomføringen av salget, kan en megler bistå på andre områder. Nadden forteller at en megler for eksempel kan hjelpe deg med å sammenligne estimerte priser i ditt område, og gjøre det enklere for deg å både kjøpe og selge i samme marked om du ønsker det.

– Mange tenker ikke på at megleren også kan hjelpe deg med å kjøpe ny bolig når du skal selge den gamle, men det kan være lurt å gjøre det, forteller Nadden.

Mange tenker ikke på at megleren også kan hjelpe deg med å kjøpe ny bolig når du skal selge den gamle, men det kan være lurt å gjøre det.
Vilde Nadden ,
PrivatMegleren PARK Oslo

Rett opp i feil og forbedre takstrapporten

Mange som skal selge bolig har fått seg en overraskelse etter at takstmannen har vært på besøk. En takstmannen oppdager gjerne småfeil som du selv ikke visste om eller tenkte var så alvorlig. Ved å involvere en megler i god tid før du må selge, kan du få tid til å utbedre feilene som blir avdekket før du selger.

– Om du starter tidlig kan du rette opp i slike småfeil, og dermed fjerne avvik som ellers ville endt opp på takstrapporten, sier Tangvik.

Velg riktig megler med Meglersiden

Hos Meglersiden kan du sjekke meglernes erfaring, og lese andres omtaler og opplevelser med meglernes arbeid. Slik får du en god oversikt over de ulike alternativene dine, og du kan velge de meglere som passer deg og din bolig best.

Snakk gjerne med flere meglere før du bestemmer deg, og pass på å velge en lokal megler som kjenner ditt område godt.