Tips til boligselgere

Her må meglerne konkurrere om å få deg som kunde

Da Christian (29) fra Oslo og Boel (45) som bor i Trondheim skulle selge boligene sine, hadde de flere krav for valget av eiendomsmegler. Gjennom Mittanbud sin eiendomstjeneste kunne de enkelt legge ut en beskrivelse av boligen sin og la tilbudene fra meglere strømme inn.

I mars 2019 lanserte Mittanbud Meglersiden, en tjeneste som spesialiserer seg på å hjelpe deg med å finne den rette eiendomsmegleren.

På Meglersiden kan du enkelt komme i kontakt med, og sammenligne, eiendomsmeglere og deres tilbud. Du legger inn en beskrivelse av din bolig, og mottar deretter tilbud fra flere lokalkjente eiendomsmeglere som konkurrerer om å selge din bolig. Slik kan du sammenligne flere meglere og finne det beste tilbudet for deg. Les mer om hvordan Meglersiden fungerer her.

Motta tilbud fra flere meglere

Boel, Trondheim

Boel er blant dem som har hatt stort utbytte av å bruke Mittanbud sin eiendomsmeglertjeneste for å finne riktig eiendomsmegler. Boel er i gang med å selge huset sitt i Trondheim. Dette er hennes fjerde bolig, men det er første gang hun har brukt tjenesten. For Boel var det å finne en eiendomsmegler til riktig pris helt avgjørende for valget av megler.

– Av erfaring har jeg sett at det er store forskjeller i pris hos eiendomsmeglere. Derfor ønsket jeg å samle inn tilbud fra flere meglere før jeg bestemte meg. Da var Mittanbud sin eiendomsmeglertjeneste en utrolig praktisk måte å lete seg frem til den beste megleren på, forteller Boel.

Istedenfor å måtte ringe rundt til eiendomsmeglere for å etablere kontakt, kunne Boel motta tilbud fra flere forskjellige meglere ved hjelp av et par tastetrykk.

Sammenlign og finn den rette megleren

Christian solgte nylig boligen sin i Oslo. Dette var første gang han gjennomførte et boligsalg, og for ham var det aldri tvil om hvor han skulle finne eiendomsmegleren.

– Jeg kjenner flere som har brukt tjenesten for å finne eiendomsmegler. Tjenesten gir en unik mulighet for å få mange tilbud raskt på bordet. Du snur heller om på det, og slipper å kontakte en haug med meglere – meglerne må faktisk komme til deg, sier Christian.

Christian, Oslo

Hva meglerne inkluderte i sine tilbud varierte også. Blant annet opplevde Boel og Christian at noen meglere ekskluderte tjenester som takstmann eller foto i tilbudet. Andre meglere tok for eksempel betalt per visning. Gjennom tjenesten kunne de enkelt få en oversikt over prisene og hva som var inkludert hos hver enkelt megler.

– Når du får såpass mange tilbud i løpet av kort tid, ser man fort hvem skiller seg ut, legger Christian til.

Christian var også opptatt av at prosessen med å finne megler skulle gå så smidig som overhodet mulig. Han hadde allerede kjøpt ny bolig, og for å slippe å sitte på to boliger var han opptatt av å sette i gang salgsprosessen raskt.

– Jeg etterlyste derfor tilbud fra eiendomsmeglere allerede dagen etter at jeg hadde kjøpt ny bolig. Gjennom tjenesten kunne jeg definere hvilke kvaliteter jeg så etter i en megler og hva som var viktig for meg. Jeg fikk inn tilbud fra åtte meglere i løpet av de første 12 timene. Deretter kunne jeg raskt lese meg gjennom tilbudene og sortere ut de jeg likte best.

Lokalkunnskap og god kjemi

Fordi Christian ønsket en smidig salgsprosess, var han på utkikk etter en eiendomsmegler som kunne ta seg av alle elementene ved salget som takstmann og fotograf. I tillegg var det viktig med en megler som hadde lokalkunnskap og kjente til området. Han hadde selv vært på visning og opplevd at meglers informasjon om nabolaget hadde vært mangelfull.

– Så satt jeg igjen med tre meglere som møtte kriteriene mine og som jeg deretter inviterte på befaring, forklarer Christian.

I mine øyne er Meglersiden en optimal løsning. Her må meglerne konkurrere om å få deg som kunde
Christian,
Oslo

Etter befaringen valgte Christian den megleren som oppfylte hans krav, og hvor kjemien stemte. Man jobber tett med eiendomsmegleren gjennom salgsprosessen, og da var det også viktig for ham å velge en megler han hadde tillit til og som han opplevde at forstod hans behov.

– I mine øyne er Meglersiden en optimal løsning. Istedenfor å gå for det første og beste, kan det være store penger å hente ved å sammenligne flere tilbud og meglere. Her må meglerne konkurrere om å få deg som kunde, avslutter Christian.

Motta uforpliktende tilbud fra flere meglere

Start boligsalget her

Motta uforpliktende tilbud fra flere meglere