Tips til boligselgere

Hva er boligkjøpere opptatt av på visning?

Hvordan skape et førsteinntrykk når du skal selge boligen? Få hjelp til å gjøre de riktige forberedelsene før visning. Det er ofte lite som skal til, og du får bare én sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk. Her er noen tips og råd.

Da gjelder det å skille seg ut i mengden og være godt forberedt til visning. Tenk derfor nøye over hvordan du ønsker å presentere din bolig. For det tar som oftest bare noen minutter før folk vet om de kunne tenke seg å bo i boligen, og da er det viktig å gi et bra føste inntrykk på visning.

Gjør de forberedelsene du har mulighet til å gjøre, for det er som oftest lite som skal til for at boligen skal fremstå enda bedre for potensielle kjøpere. Velg derfor en eiendomsmegler som kan triksene for at du skal få mest for boligen.

Nyttige tips til hvordan skape et godt førsteinntrykk

Her er fem nyttige tips til hvordan du best mulig kan få boligen klar til salg. Dette gjelder også før fotograferingen av boligen for å få gode prospektbilder.

1. Rydd vekk personlige ting

Rydd hjemme og få vekk personlige ting for å skape en nøytral stemning i boligen. Du bør tenke over at nye mennesker skal kunne visualisere seg å bo der, så det er viktig og gi rom til de som er på visning å møblere boligen i hodet sitt. Dine personlige pyntegjenstander og nips bør derfor ryddes vekk. Ett godt inntrykk av boligen kan gi potensielle kjøpere en idé om hvordan boligen kan bli.

2. Fjern unødvendige gjenstander

Er din bolig en av mange som kan regnes for å være overmøblert? Da bør du vurdere å fjerne store eller unødvendige oppbevaringsmøbler og sitteplasser for å skape større romfølelse.

Moderne og stilfullt kjøkken med hvite fliser på veggen, svarte fronter på skap
Rydd vekk unødvendige gjenstander og vask over huset

3. Skap god stemning inne

Før visning bør boligen luftes godt og vaskes skinnende ren. Duften av blomster og rengjøringsmidler holder massevis, så hold deg unna duftlys og andre lukt-gjenstander som kan skape ubehag for mange. ønsker du å skape en lun stemning inne, kan det lønne seg å tenne noen stearinlys. Friske krydderurter og fruktskåler kan også skape en hyggelig atmosfære på kjøkkenet. Men pass på og ikke overdriv!

4. Finpuss boligen

Små oppussingsprosjekter kan lønne seg, så gjerne sett av tid til å finpusse på områder med småfeil og som ser slitt ut. Et godt tips er å male der det trengs. Blant annet kan lyse farger på vegger eller ulike gråskalaer gjøre mye for et rom. Se flere tips på hvordan du kan friske opp hjemmet på 48 timer.

Ønsker du en ekstra detaljert og ekstra finish, kan også vurdere å erstatte knotter og dørhåndtak, olje benkeplater og bytte ut gamle gardiner. En god huskeregel er uansett å tenke at boligen bør være lys og luftig, med rene flater.

Av og til kan det være at du ønsker å gjøre litt mer avanserte oppgraderinger i hjemme før du skal selge, eller kanskje du har store planer for ditt nye hjem. Vi anbefaler PROSJEKT+ til større oppussingsprosjekter. PROSJEKT+ har bedrifter som er kvalitetssikret, og setter deg i kontakt med solide håndverksbedrifter med riktig kompetanse og fagkunnskap for ditt prosjekt. I tillegg følger de opp underveis og er en støttespiller gjennom hele prosjektet.

5. Ikke glem uteområder

Eier du bolig med uteområde, er dette like viktig å rydde og gjøre pent før salg. Det første potensielle kjøpere ser er utearealet, og førsteinntrykk er viktig. Du bør derfor koste utenfor inngangsdøren, rydde området rundt boligen, klippe plen og busker. Det kan også lønne seg å rydde unna sparkesykkelen og slitte utemøbler.

Har du garasje eller bod bør du vurdere å rydde unna mye skrot for å skape større romfølelse og plass. Og for all del, unngå å sette møbler du ryddet vekk fra boligen i oppbevaringsrom og garasjer. Husk at de som er på visning ønsker også å se disse områdene. Fortell gjerne naboer at du skal ha visning, og be de rydde bort ting som gir inntrykk av rot i oppganger og bakgårder.

Få hjelp av dyktige eiendomsmeglere

Hør gjerne med eiendomsmegleren du har valgt om flere gode tips til boligsalget. Velg derfor en eiendomsmegler som best kan representere din bolig og gi gode råd på veien. Se hvilke fire spørsmål du bør stille eiendomsmegleren.

Legger du ut megleroppdraget på Meglersiden kan vi hjelpe med å finne riktig eiendomsmegler til ditt boligsalg.

Få hjelp av en dyktig megler

Bli kontaktet av flere meglere på 1 - 2 - 3

Få hjelp av en dyktig megler

Bli kontaktet av flere meglere på 1 - 2 - 3