Nå er det mange som skal selge bolig – har du funnet megler enda?

Meglersiden jobber tett med eiendomsmeglere og snakker daglig med folk som ønsker å selge bolig. På våren kommer det ofte mange boliger ut for salg, samtidig som mange ser etter ny bolig. Dette er tydelig også på Meglersiden, hvor det de siste årene har vært en markant økning av folk som ser etter meglere rundt påsken.


Sist oppdatert: 05. apr. 2022 14:43

Vår og sensommer er gode måneder for salg av bolig

Har du planer om å selge boligen? Da bør du starte forberedelsene nå, slik at alt er klart når boligen skal ut på markedet og du får gode forutsetninger til å gjennomføre et godt salg.

Høysesongen for å selge og kjøpe bolig

Ebba Emilie Nordahl-Fronth jobber som produktansvarlig på Meglersiden, og har god innsikt i hvordan markedet fungerer i de ulike sesongene.

Nordahl-Fronth forteller at det ofte er flere som er på utkikk etter en eiendomsmegler når våren melder sin ankomst, og mener det er flere grunner til at våren og sommeren er høysesong for boligsalg.

– Vi har en jevn strøm av folk hele året som finner sin eiendomsmegler på Meglersiden, men tradisjonelt sett ser vi en økning av henvendelser opp mot og etter påske, og denne pågangen varer ofte fram til sensommeren, sier Nordahl-Fronth.

Våren og sommeren skaper perfekte omgivelser for et boligsalg

På våren og sommeren skinner sola inn vinduene, og trær og busker er grønne og frodige. Det gir et flott bakteppe for både visninger og bilder i boligannonsen, og bidrar til gi et godt inntrykk til potensielle kjøpere om hvordan det vil være å bo og leve i boligen.

– I tillegg er det nok en faktor at boligselgere vet at det tradisjonelt blir lagt ut en del boliger på våren. Og potensielle kjøpere kan vente til “vårslippet” før de aktivt begynner å gå på visning. Da det er flere boliger på markedet og mer å velge i, forklarer Nordahl-Fronth.

Finn en lokalkjent megler

Start boligsalget på Meglersiden

Finn en lokalkjent megler

Start boligsalget på Meglersiden

Prestekrager, blå himmel og to hvite hus i bakgrunnen.
Blå himmel og friske blomster gir et godt inntrykk av boligen og nabolaget.

Bruker høytiden og feriedager på å forberede boligsalg

Nordahl-Fronth anbefaler å ta kontakt med megler tidlig når du skal selge boligen, og bruke den erfaringen og kunnskapen som meglere har når det kommer til boligsalg.

Når du vet hva som skal forbedres i boligen, er påsken og feriedagene perfekte for å gjøre boligen pen før visning!

Snakk med eiendomsmegleren om forbedringer i boligen

– Av erfaring vet vi at det lønner seg å finne riktig megler for boligen din før du begynner forberedelsene. En god eiendomsmegler vet ofte akkurat hva som lønner seg å forbedre i boligen før salg, sier Nordahl-Fronth.

Det er som regel lurt å gjøre noen forbedringer i boligen før den skal selges, og da er det godt å ha noen dager fri for å få gjennomført de ulike tiltakene. Dette er ifølge Nordahl-Fronth også én av mange grunner til at boligmarkedet ofte tar seg opp i takt med varmegradene.

Ikke vent for lenge med å finne riktig eiendomsmegler

Nordahl-Fronth oppfordrer til å være tidlig ute med å finne megler når du skal selge bolig på våren, sommeren og sensommeren.

– Ta gjerne kontakt med megleren i god tid før du skal selge, 1,5 til 2 måneder før er et godt utgangspunkt, sier hun.

Da har du god tid til å finne en megler som kjenner området og boligtypen din godt, og gjennomføre eventuelle tiltak i boligen før boligen legges ut for salg.

– Det er veldig viktig for et godt boligsalg å finne den megleren som du tror vil gjøre det beste salget for deg og din bolig, påpeker Nordahl-Fronth.

Det er spesielt viktig å være tidlig ute når det er høysesong for å selge og kjøpe boliger.

– Hvis mange skal selge bolig samtidig blir de beste meglerne fort fullbooket. Hvis du venter for lenge risikerer du at den eiendomsmegleren du vil ha er fullbooket.

Det kan være lurt å finne megler og gjøre boligen klar for salg, selv om du ikke har kjøpt ny bolig enda. Tid er penger, og jo raskere du får lagt ut boligen for salg, desto bedre. Da reduserer du også risikoen for å sitte på to boliger samtidig!
Ebba Emilie Nordahl-Fronth ,
Meglersiden

Meglersiden hjelper deg å finne riktig eiendomsmegler

Når du tar i bruk Meglersiden får du tilbud fra flere lokale eiendomsmeglere. Hver eiendomsmegler har sin egen profilside med relevant informasjon og statistikk, som gir en god pekepinn på hvem som passer best til å gjennomføre et godt salg av boligen din.

Start boligsalget på Meglersiden

Kom i kontakt med flere eiendomsmeglere

Start boligsalget på Meglersiden

Kom i kontakt med flere eiendomsmeglere