Tips til boligselgere

Planlegger du å selge bolig i 2022?

Det er nå du kan begynne å forberede deg hvis du har planlagt å legge ut boligen for salg i år. Ta deg tid til å finne den beste eiendomsmegleren allerede nå, sjekk hva som trenger en liten oppgradering i hjemmet, og se hva du kan gjøre for at ditt salgsobjekt tar seg best ut i annonser. Det er nemlig mye du kan forberede allerede nå.

Finn riktig eiendomsmegler

Hvis du vurderer eller har bestemt deg for et boligbytte er det smart å starte med valg av eiendomsmegler allerede nå. Via Meglersiden blir du kontaktet av eiendomsmeglere som kjenner ditt nabolag. Da slipper du rett og slett å ta ringerunden.

Husk også at eiendomsmeglere som mottar ditt oppdrag gjennom anbudstjenester nettopp ønsker å motta oppdrag på den måten. De eiendomsmeglerne ønsker virkelig å selge din bolig, de har bedt om oppdrag fra ditt område!

Få tilbud fra flere eiendomsmeglere

Bli kontaktet av lokalkjente eiendomsmeglere allerede i dag

Få tilbud fra flere eiendomsmeglere

Bli kontaktet av lokalkjente eiendomsmeglere allerede i dag

Inviter tre til fire eiendomsmeglere på befaring, da har du et bedre vurderingsgrunnlag og eiendomsmeglerne får samtidig sett boligen som skal selges.

En eiendomsmegler i dress snakker med to kunder inne i en stue med masse vinduer
Følg magefølelsen når du skal velge eiendomsmegler

Forbered deg litt til befaringen

Forbered deg gjerne til befaring, og ta deg tid til å stille noen relevante spørsmål. Har eiendomsmegleren god tid til ditt salg i det tidsrommet du ønsker? Har eiendomsmegleren solgt liknende boliger og har kanskje gode referanser og vise til?

Husk også at det rimeligste tilbudet ikke nødvendigvis er best. De ekstra tusenlappene det koster å hyre en god eiendomsmegler, får du til gangs igjen for i budrunden. Be også gjerne om å se tidligere prospekter av salgsobjekter eiendomsmegleren har hatt, kanskje har du preferanser på styling og fotograf du ikke har tenkt over.

Følg magefølelsen og velg den du tror passer best til ditt boligsalg.

Bruk våren til å få frem det beste med boligen

Etter påske og utover våren legges det ofte ut mange bruktboliger på markedet; det såkalte vårslippet. De fleste boliger får enkelt et presentabelt inntrykk om våren/ sommeren.

En hyggelig veranda eller pen hageflekk er et kjent trekkplaster, som mange er villige til å betale ekstra for. Nordmenn setter pris på den lille sommeren vi har, derfor kan uteplassen din tiltrekke seg flere potensielle boligkjøpere om våren enn på vinteren.

Samtidig er det er enklere og mer praktisk å flytte på denne tiden av året. En flytteprosess er slitsom nok i seg selv, om man ikke attpå til må ta hensyn til snøfonner og dårlig parkeringsmuligheter.

Så bruk tiden din godt, og vær forberedt til å kunne selge når når det passer best.

En mann i dress som setter ned et visningsskilt på gresset
Det er ofte enklere å gjøre boligen innbydene på våren.

Har du litt ekstra tid så bruk den godt

Har du litt ekstra tid nå, kan det være lurt å benytte seg av den. Legg ned litt arbeid både inne og ute når du har ekstra tid, da er mye allerede gjort den dagen du bestemmer deg for å selge.

Hvor mye penger man har lyst å bruke på en bolig man skal selge er veldig individuelt, spesielt siden ikke alle oppgraderinger gir gevinst ved salg. Hør med eiendomsmegler eller stylist for å få konkrete tips om hva som lønner seg og ikke før salg.

Vurderer du større oppgraderinger på boligen før du skal selge, eller planlegger å kjøpe et oppussingsprosjekt, anbefaler vi å bruke PROSJEKT+ for å finne håndverkere. PROSJEKT+ har bedrifter som er kvalitetssikret, og setter deg i kontakt med solide håndverksbedrifter med riktig kompetanse og fagkunnskap for ditt prosjekt. I tillegg følger de opp underveis og er en støttespiller gjennom hele prosjektet.

Vi hjelper deg med boligsalget

Bli kontaktet av lokalkjente eiendomsmeglere allerede i dag

Vi hjelper deg med boligsalget

Bli kontaktet av lokalkjente eiendomsmeglere allerede i dag