Boligmarkedet

Selge bolig på høsten?

De som er på utkikk etter ny bolig stopper ikke opp å lete bare fordi det er høst. Svingninger i boligmarkedet endrer nemlig ikke flytteplanene til folk, fordi vi gifter eller skiller oss og får barn uavhengig av når mange tror det er lurt å kjøpe eller selge bolig.

Boligprisene stiger erfaringsmessig første del av året, før det flater ut mot sommeren. I denne perioden er gjerne boligsidene oversvømt av boligannonser, som skaper større risiko for at din bolig forsvinner i mengden. Boligen kan derfor risikere å bli liggende lenge før den blir solgt, og dermed bidra til å dempe prisene.

Av erfaring vet vi også at boligprisene gjerne stiger de første høstmånedene, før det roer seg litt i november og desember. De som velger å selge på høsten eller vinteren kan derfor lettere oppnå større oppmerksomhet for sin bolig, og dermed gode priser. Gjennomsnittlig annonseringstid av boliger på Eiendom Norge er også relativ lav, som indikerer at boligen ligger kortere ute før den blir solgt. Ønsker du å vite mer om liggetider for boliger, kan du her lese flere tips på når du bør selge boligen din.

To barn som leker ute i løvet
Få frem det positive med nabolaget når du skal selge boligen

Forbered deg godt før salget

Er du usikker på når du skal selge, kan du likevel bruke påsken eller sommeren til å forberede deg til et eventuelt boligsalg. Sommeren pleier å være roligere måneder med mye pent vær, grønne plener og fine farger. Bruk tiden til å ta flotte bilder, rydde i huset og gjør klart for salg, så slipper du å stresse med dette senere. Påsken kan også gi gode bilder med tanke på lysforhold og fine vårlige farger.

Finn frem vår - og sommerbildene av huset for å illustrere det positive ved boligen gjennom flere årstider, uavhengig om du selger på høsten eller vinteren.

Vær tidlig ute

Har du planer om å selge boligen din i 2019, kan det lønne seg å være tidlig ute med å finne riktig eiendomsmegler. August er gjerne en travel måned for eiendomsmeglere med mye visninger. Det kan derfor være smart og begynne prosessen tidlig, for å få boligen din ut og synlig i et ellers så travelt boligmarked.

Juni og juli pleier å være en roligere måneder med mye pent vær, grønne plener og fine farger. Bruk tiden til å ta flotte bilder, rydde i huset og gjør klart for salg.

Sort hus omringet av busker på høsten
Få frem boligen med gode bilder

Boligmarkedet tar heller ikke sommerferie, der de fleste som er på visning i fellesferien er generelt ute etter å kjøpe. Om du får lagt ut boligen tidlig er det også stor sjanse for at din bolig blir mer synlig, i og med at det er færre objekter ute. Juli blir også av mange eiendomsmeglere sett på som selgers marked, der nesten ingen nye objekter legges ut. Og husk, mange eiendomsmeglere kan selge boligen din selv om du er på ferie!

Bruk riktig eiendomsmegler

Vi anbefaler at du inviterer noen eiendomsmeglere på befaring, for å motta flere tilbud, og for å bli bedre kjent med din potensielle eiendomsmegler. Dette gir også bedre rom for forhandlinger. Det er likevel ikke nødvendigvis den eiendomsmegleren som tilbyr høyeste antydet salgspris som bør være avgjørende for valg av eiendomsmegler. Anslått boligpris er ikke bindene for eiendomsmegleren og oppnå, og gir heller ikke deg en garanti for hvilken eiendomsmegler som til slutt vil oppnå den høyeste prisen.

Vi anbefaler heller at du stoler på magefølelsen, og velger en eiendomsmegler som du føler vil gjøre den beste jobben for deg, og som ønsker å ta vare på dine interesser. En profesjonell og dyktig eiendomsmegler du har tillit til kan ha mer å si for hvor høy pris du får for boligen din. På Meglersiden kan du enkelt komme i kontakt med flere lokalkjente eiendomsmeglere som kan hjelpe deg med ditt boligsalg. Start boligsalget allerede idag.

Start boligsalget på Meglersiden

Start boligsalget på Meglersiden