Boligmarkedet

Nå er det hytteselgers marked!

Går du med tanker om å selge hytta, er det kanskje nå du bør slå til. Etterspørselen etter hytter har økt i år, men det er lite hytter å velge blant. Med en eiendomsmegler som er kjent i hytteområdet er mye gjort. Nå er det selgers marked!

Reise innenlands gir et populært hyttemarked

Innlandsferie har den siste tiden blitt mer aktuelt, og nordmenn reiser på hytta som aldri før. Potensielle hyttekjøpere som lenge har vurdert å kjøpe, ønsker kanskje nå å slå til. En hytte kan både være en god investering, og en forsikring om fine ferieminner i årene som kommer.

Få tilbud fra lokale eiendomsmeglere

Registrer oppdraget enkelt på Meglersiden, få flere tilbud og velg den beste eiendomsmegleren for ditt hyttesalg.

Få tilbud fra lokale eiendomsmeglere

Registrer oppdraget enkelt på Meglersiden, få flere tilbud og velg den beste eiendomsmegleren for ditt hyttesalg.

Hyttemegleren må vite om eventuelle kommuneplaner eller festeavtaler

Vekst i hyttemarkedet

Tall fra Eiendom Norge viser at hytteprisene har steget med 3,9% det siste året.

– Antall omsetninger i sjøhyttemarkedet i Norge har vært stabilt de siste årene, men i år har salget økt betydelig. Økningen er særlig stor etter 1. mai og inn mot sommeren. Dette har også vært tydelig i fjellhyttemarkedet, hvor antall omsetninger i mai og juni har økt med 77,8 prosent sammenlignet med 2019. Sier administrerende direktør Henning Lauridsen.

Etterspørselen etter hytter er større enn antall hytter som er på markedet. Samtidig er renten lav og mange planlegger ferie i Norge. Det fører til at hyttemarkedet er selgers marked.

Gjør hytta klar for salg

Hvis man ønsker å få mest mulig for hytta må den vises fra sin beste side. Start med å spørre eiendomsmegleren hva han eller hun mener eventuelt bør gjøres i forkant av salget.

Det er kanskje ikke nødvendig å sette i gang med store prosjekter, men en god finish kan være med på å løfte helhetsinntrykket. For eksempel kan du renske opp uteområdet, legge nytt malingstrøk og sette noen friske planter i potter ved inngangsdøren.

Tid til visninger

I år vil også hyttekjøpere kanskje ha bedre tid til å gå på visning. Noen vil kanskje legge opp ferien til steder de ønsker seg hytte og gå på visning der. Enten det er ved sjøen eller på fjellet.

Rød hytte langs vannet omringet av masse busker og trær
Vis frem hytta fra sin beste side, Spør eiendomsmegleren om råd

Velg en lokalkjent eiendomsmegler som kjenner hyttemarkedet

Eiendomsmegleren som skal selge hytte må ha god kunnskap om det lokale hyttemarkedet. I tillegg må eiendomsmegleren vite om Særregler grunneier kan ha satt, eventuelle kommuneplaner eller festeavtaler, i tillegg til eventuelle skatter og avgifter. Lokale hyttemeglere vet disse tingene.

En lokalkjent eiendomsmegler vil også vite om fasilitetene i området hvor hytta skal selges. Hvor langt er det å gå til sjøen og hvor er de beste turområdene? Når smelter snøen i skiløypa på våren og når kommer den igjen på høsten? God lokalkunnskap er helt avgjørende ved valg av eiendomsmegler for hyttesalg.

Via Meglersiden kommer du i kontakt med dyktige lokalkjente eiendomsmeglere som ønsker å motta oppdrag fra nettopp ditt hytteområde.

La lokalkjente hyttemelgere kontakte deg

La lokalkjente hyttemelgere kontakte deg