Tips til boligselgere

En engasjert megler får frem verdien i boligen din

Valg av megler kan være avgjørende for hva du får for boligen din. Her er noen tips som kan hjelpe deg å velge riktig megler til ditt boligsalg.

– Det er ofte små marginer som til slutt avgjør hva boligen blir solgt for. Men et godt råd er å se etter eiendomsmeglere som har tid til deg og som prioriterer de ekstra telefonsamtalene, sier Jon Solberg, daglig leder for Eie Løren & Økern.

Han har over ti års erfaring som eiendomsmegler i og utenfor Oslo. Solberg mener boligselgere gjør smart i å snakke med flere eiendomsmeglere før de velger hvem som skal selge boligen. Men han advarer mot å bare velge basert på pris.

Start boligsalget her

Bli kontaktet av erfarne meglere som vil selge din bolig

Start boligsalget her

Bli kontaktet av erfarne meglere som vil selge din bolig

Velg eiendomsmegleren du tror vil gjøre mest for deg

– Det er naturlig at pris betyr noe. Ingen vil jo betale for mye, men ikke velg eiendomsmegler kun basert på pris. Et enkelt spørsmål å stille seg selv bør være hvilken eiendomsmegler du tror vil gjøre mest for deg. I og med at du ikke kan forvente at eiendomsmeglere kan trylle, så koker det ofte ned til hvilke eiendomsmeglere som er villig til å legge ned mest arbeid for deg.

- Det er utrolig hva en ekstra telefon fra en eiendomsmegler kan utgjøre i kroner og øre, sier Solberg.

Jon Solberg, daglig leder for Eie Løren & Økern. Foto: Arild Danielsen

En telefonsamtale økte salget med 600 000 kr. over prisantydning

Et eksempel han ofte bruker for å illustrere hva en ekstra telefonsamtale kan utgjøre, er da han for noen år siden skulle selge en leilighet som med prisantydning på 6,6 millioner kroner.

– Markedet var på denne tiden veldig bra, og de fleste boliger i Oslo ble revet bort - ofte over takst. I forkant av visning på denne leiligheten fulgte jeg opp kundelister fra området. I én av samtalene jeg da hadde, snakket jeg med en kunde som vurderte boligen som interessant, men som likevel ikke hadde tenkt seg på visning. Begrunnelsen var at prisen ble for høy, spesielt med tanke på at det meste gikk over takst på denne tiden.

– Jeg klarte likevel å overbevise vedkommende om å komme på visning. Totalt kom det 20 personer på visning, men bare to som la inn bud - hvorav nevnte kunderelasjon var en av disse. Uten telefonsamtalen hadde de ikke vært på visning og i budrunde, og leiligheten ville antakelig blitt solgt til prisantydning.

– I dette tilfellet utgjorde telefonsamtalen hele 600 000 kr. over prisantydning, sier Solberg.

Styr unna disse klassiske tabbene

Det er ofte de små detaljene som til slutt avgjør hva man får for boligen, mener Solberg. Og uansett eiendomsmegler har du aldri en garanti for at boligsalget blir bra. Han har likevel listet opp fem punkter han mener boligselgere bør tenke på når de skal velge eiendomsmegler:

  1. Be om tilbud fra flere eiendomsmeglere: På denne måten får du dannet deg et inntrykk av hvem som er best for deg
  2. Spør om referanser: Det kan nemlig være smart og lønnsomt å høre andres erfaringer med eiendomsmegleren du vurderer
  3. Velg en eiendomsmegler som prioriterer ditt salg: Innsats slår gjerne erfaring
  4. Ikke velg basert på pris: Å spare noen tusenlapper i salgskostnader er småpenger sammenlignet med hva man kan tjene ved et optimalt salg.
  5. Velg engasjement og innsats fremfor produkt: Det er mye lovnader rundt forskjellige produkter eiendomsmeglere har, ingen eiendomsmeglere har vesentlig andre produkter enn andre.

Gjør et godt boligsalg

Riktig eiendomsmegler hjelper deg med et godt boligsalg

Gjør et godt boligsalg

Riktig eiendomsmegler hjelper deg med et godt boligsalg