Boligmarkedet

Endring i avhendingsloven - Alle kortene på bordet ved bolighandel

Avhendingsloven regulerer boligsalg, og forholdet mellom kjøper og selger. Endringene vil stille strengere krav til boligselger ved et boligsalg, samt takstmenn og eiendomsmeglere. Les videre om du vurderer å pusse opp og selge boligen din i fremtiden.

To
To menn og en kvinne signerer papirer

Endringer i avhendingsloven

Fra 1. januar 2022 trer en endring i kraft i avhendingsloven, som i større grad sikrer kjøper mot feil og mangler ved et boligsalg. Avhendingsloven regulerer boligsalg, og forholdet mellom kjøper og selger. Endringen innebærer at selger får et større ansvar for å kjenne til og opplyse potensielle kjøpere om hvilke feil, mangler og eventuelle behov for utbedringer som foreligger i boligen.

Ifølge Lovdata er formålet med endringen å tilrettelegge for at det utarbeides tilstandsrapporter av høy kvalitet, slik at forbrukere får et betryggende informasjonsgrunnlag før et boligkjøp.

Boligsalget

Vurderer du å selge boligen din? Eiendomsmegleren skal forsikre seg om at selger forstår at alle kortene må på bordet ved boligsalget ved denne lovendringen.
Vi anbefaler at du inviterer noen eiendomsmeglere på befaring, for å motta flere tilbud, og for å bli bedre kjent med din potensielle eiendomsmegler. Dette gir også bedre rom for forhandlinger. På Meglersiden kan du enkelt komme i kontakt med flere lokalkjente eiendomsmeglere som kan hjelpe deg med ditt boligsalg. Start boligsalget allerede idag.

Få tilbud fra flere eiendomsmeglere

Start boligsalget nå

Få tilbud fra flere eiendomsmeglere

Start boligsalget nå