Meglerens beste tips for en vellykket annonse og visning

Hvordan styler du en bolig for å vise den fra sin beste side, både i annonsen og på visningen? Her er eiendomsmegler Vilde Naddens beste tips til hvilke forberedelser du bør gjøre før et boligsalg.

Av Julie Hagerup


Sist oppdatert: 21. mai 2021 15:24

Start forberedelsene så tidlig som mulig

Noe som gjør en stor forskjell for hvor vellykket annonsen og visningen blir, er hvor tidlig du starter forberedelsene før salget. Eiendomsmegler Vilde Nadden i PrivatMegleren PARK i Oslo er tydelig på at det å starte tidlig med prosessen kan utgjøre en stor forskjell, spesielt hvis du selger bolig i perioder med mye aktivitet i markedet.

– Har du mye å gjøre før boligen skal selges, så bør du starte i god tid. Prøv å få tatt bilder tidlig, ikke den uka du faktisk vil legge boligen ut for salg. Det er spesielt viktig å ha en bra annonse om du selger i perioder med mye aktivitet, for eksempel om våren og sommeren, sier hun.

Ta imot råd fra megler og stylist

Nadden har observert at det er forskjell på hvor interessert folk er i interiør og styling av leilighetene sine. Noen trenger mer veiledning enn andre.

– Folk er forskjellige. Noen bryr seg ikke om interiør og må ha hjelp til å style boligen. Andre har kanskje en bra og interessant interiørstil, men det er alltid lurt å ta i mot tips fra megler og stylist likevel, forteller Nadden.

Kom i gang med ditt boligsalg

Finn din lokale eiendomsmegler

Kom i gang med ditt boligsalg

Finn din lokale eiendomsmegler

Vilde Nadden Privatmegleren PARK Oslo Foto av Ingri Valen Egeland
Vilde Nadden i PrivatMegleren PARK. Foto: Ingri Valen Egeland

Style leiligheten for annonsen, ikke hverdagen

Noe som mange ikke tenker over, er at det er forskjell på hva som ser bra ut i hverdagen og hva som ser best ut på bilder. Møbler og gjenstander som er naturlige å ha stående framme i hverdagen, kan fremstå som rotete og malplassert når boligen skal fotograferes eller besøkes under visningen.

– Det er forskjell på hva som er praktisk i virkeligheten, og hva som ser bra ut i annonsen, poengterer Nadden.

Finn en megler som kan hjelpe med styling og design

Hun er selv glad i å delta i stylingen og presentasjonen av boligene hun skal selge.

– Jeg pleier å gi råd og innspill, men det er selvfølgelig ingen fasit på hvordan en bolig bør se ut. Boliger er ulike, og det kommer an på hva som er funksjonelt og hva som er estetisk, sier Nadden.

Stue i dus grønn farge, moderne interiør
Be megler og stylist om råd for hvordan du kan vise frem boligen din på best mulig måte.
Det er forskjell på hva som er praktisk i virkeligheten, og hva som ser bra ut i annonsen.
Vilde Nadden Privatmegleren PARK Oslo Foto av Ingri Valen Egeland
Vilde Nadden ,
PrivatMegleren PARK

Kjenn din kjøpergruppe: Tilpass interiør og styling til målgruppe og bydel

Hun trekker frem viktigheten av å forstå hvem som er potensielle kjøpere, og presentere leiligheten slik at den treffer målgruppen.

– Det er litt forskjellig hva meglere gjør. Noen får hjelp fra stylist, mens andre ganger gjør megler alt selv. Trenger du mye hjelp er det lurt å også få hjelp fra en stylist, slik at du er sikker på at interiøret matcher området du bor i og hvilken type bolig du har, understreker Nadden.

Hun forteller at dette er fordi det er ulike kjøpere i forskjellige geografiske områder, og for ulike typer boliger. Da er det viktig å stille seg selv spørsmålet: Hvem skal annonsen treffe?

Kjøkken i grønne farger og moderne stil.
Oppussing av overflater i behagelige og pene farger kan ha mye å si for helhetsinntrykket av boligen.

Pynt boligen og uteområdet med planter

Et annet tips er å utnytte sesongene dersom det er mulig, og få mest mulig ut av grønne vekster, godt lys og uteområdet dersom du har et.

– Blomster og planter er fint å ha ute og inne, det ser bra ut både på visning og i annonsen. Dersom du har en fin uteplass og vet at du skal selge på høsten eller om vinteren, så bør du prioritere å også ta bilder om våren og sommeren.

Ikke alle planlegger et boligsalg mange måneder frem i tid, men dersom du vet at du skal selge så mener Nadden at du får mye igjen for å ha flotte bilder fra ulike årstider. Dette kan virkelig vise hva hagen, uteområdet eller balkongen kan brukes til.

Balkong med utemøbler og grønn trær utenfor.
Få mest mulig ut av grønne vekster, godt lys og uteområdet dersom du har et.

Ulike meglere kan hjelpe med forskjellige ting

Nettopp fordi ulike meglere kan hjelpe med forskjellige ting, er det lurt å sammenligne dem før du velger hvem du vil benytte til ditt boligsalg. Nadden forteller at det er variasjon på hva en megler kan bistå med:

– Det vil variere fra megler til megler hva de kan hjelpe deg med. Selv har jeg fokus på det å arbeide med innholdet til boligannonsene, og det å starte tidlig med prosessen. Det blir enklere å få fine bilder og en velskrevet annonse om du tilrettelegger god tid i forveien, sier hun.

Med Meglersiden kan du finne den perfekte megleren

Om du benytter Meglersiden kan du registrere ditt boligsalg og motta uforpliktende tilbud fra flere meglere. Velg den megleren du liker best, og som kan hjelpe deg med å vise fram din bolig på best mulig måte!

Finn din lokale eiendomsmegler

Søk opp eiendomsmeglere der du bor

Finn din lokale eiendomsmegler

Søk opp eiendomsmeglere der du bor