Boligmarkedet

Vil de nye bomringene påvirke våre valg ved kjøp av bolig?

Eiendomsmeglerbransjen opplever at de nye bomringene påvirker folks kriterier ved kjøp av ny bolig.

Kriteriene for boligvalg endrer seg

Hvilke kriterier vi har ved kjøp av bolig varierer. For noen er det størrelse og nærhet til marka som veier tyngst. Andre plasserer gode kollektivtilbud og nærhet til sentrum som det høyeste på ønskelisten.

For de av oss som er avhengig av bil i hverdagen, ble det nylig flere ting å tenke over ved valg av ny bolig. 1. Juni åpnet det 52 nye bomstasjoner bare i Oslo, noe som påvirker hverdagen til de som reiser til eller gjennom områder hvor det er plassert bom. Dermed er det naturlig at kriteriene til folk på boligjakt nå vil endre seg.

Godt kollektivtilbud kan erstatte bilen

Elbil-bilister slipper fortsatt relativt billig unna, men også de må nå bidra til fellesskapet ved passering av bomstasjonene. For denne målgruppen er det nok viktigere nå, enn noen gang, at det er tilgang på elbil-parkering med lademuligheter der de skal bo.

Bilister med biler drevet på fossilt drivstoff vil nok vie en ekstra tanke til beliggenheten av ny bolig. Vil veien til jobb og barnehage medføre flere passeringer gjennom bommen, er det kanskje verdt å tenke seg om.

Er det gode alternative kollektivtilbud i nærheten, er det enklere å la bilen stå. Hvis man derimot ikke ønsker seg en hverdag uten bruk av bil, kan man vurdere å flytte ut av bomringen og vekk fra sentrum. Her må hver enkelt vurdere hva som fungerer best for seg og sine.

Vi har foreløpig ingen tall som kan dokumentere det, men vi ser at folk har et mer bevisst forhold til bompenger når det gjelder boligvalg
Grete Meier ,
Administrerende direktør i Privatmegleren, til DN+
En mann og en kvinne holder hender mens de går langs et frodig nabolag

Bransjen merker endringen

De nye bomringene påvirker særlig nyetablerte familier og førstegangskjøpere, som har smalest økonomisk margin. De ønsker gjerne ikke høye ekstrautgifter som følge av bomringen.

– Vi har foreløpig ingen tall som kan dokumentere det, men vi ser at folk har et mer bevisst forhold til bompenger når det gjelder boligvalg, sier Administrerende direktør i Privatmegleren, Grete Meier til DN+

Når mange kriterier skal innfris er det viktig med god hjelp

Hvis du har planer om å kjøpe ny bolig, er det lurt å finne rett eiendomsmegler, til salg av din bolig. Det har mye å si at eiendomsmegleren som skal vise frem din bolig kan svare på alle spørsmål fra besøkende på visning. Sørg for at eiendomsmegleren du velger har god oversikt over ditt nærområde.

En dyktig eiendomsmegler vil tilegne seg kunnskap om for eksempel hvordan bomringen påvirker området for boligen du selger. Hvordan er kollektivtilbudet, og er det gode parkeringsmuligheter? Er det planlagt flere ladestasjoner for Elbil?

En lokalkjent eiendomsmegler vil fungere som en god veileder for besøkende på visning. Start prosessen i dag! Registrer ditt megleroppdrag på Meglersiden og lokalkjente eiendomsmeglere vil kontakte deg.

Sammenlign eiendomsmeglere i Oslo

Sammenlign eiendomsmeglere i Oslo